Alkmaar en Oudorp – Senior Leidinggevende antroposofische kinderopvang

Locatie: Op twee locaties: Rudolf Steinerschool Alkmaar en Vrijeschool de Sterrenzanger Oudorp
Peutergroep en BSO
Aantal uren: 28 uur per week (hybride/flexibel)

Bij De Vlinderboom op School ben je niet alleen leidinggevende van je team, maar draag je ook bij aan de ontwikkeling en innerlijke groei van kinderen.

Onze antroposofische visie benadrukt ritme in de dag, volgen van de seizoenen, nabootsing in spel, kind in eigen tempo volgen in ontwikkeling, zintuigontwikkeling stimuleren en respect tonen voor omgeving, mens, dier en materialen. Zo krijgen kinderen houvast en een vertrouwde huiselijke omgeving, wat hen innerlijke rust geeft om vrij te spelen. Het samen voorbereiden, bakken en opeten van brood is ook een belangrijk onderdeel van onze manier om de ontwikkeling van de kinderen te stimuleren. Hierin is de verbinding met de kinderen, collega’s op de groep maar ook de collega’s op kantoor en de leidinggevende een belangrijke factor.

De organisatie:
De Vlinderboom is een antroposofische kinderopvangorganisatie met peutergroepen en BSO. We hebben 5 locaties verdeeld over Noord-Holland. Alle locaties zijn gevestigd in de Vrije School van de verschillende steden, Haarlem, Alkmaar, Oudorp, Amsterdam en Zaandam. We zijn altijd in beweging en op zoek naar verbetering en verbinding met elkaar. Hierin is persoonlijke aandacht een belangrijk onderwerp in ons dagelijkse werk. De directie en collega’s van het kantoor kennen ook alle medewerkers bij naam en zijn elke twee weken zichtbaar op locatie.

Wat gaat jou dagelijks bezig houden?
Als leidinggevende van onze peuter en BSO teams in Alkmaar en Oudorp zorg je ervoor dat de pedagogisch medewerkers met plezier naar hun werk gaan. Waar de verbinding binnen en tussen de teams en de omgeving als essentiële taak gezien wordt van de leidinggevende.

Hier ga je elke dag weer nieuwe uitdagingen tegemoet en zal je regelmatig fungeren als de spreekwoordelijke spin in het web tussen de verschillende partijen. Je dag begint bijvoorbeeld met een kop koffie met de directrice van de school, waarna je bij de peuters gaat kijken en tussendoor een telefoontje krijgt met een vraag van de directie of afdeling personeelszaken. Jij zorgt ervoor dat we elke dag professionele en warme opvang kunnen bieden die voldoet aan alle veiligheids-, kwaliteits- en gezondheidsrichtlijnen. Een rol waarin je de meerwaarde ziet van het af en toe inspringen op de groep, waardoor je dus steeds de verbetering in de richtlijnen, werkwijze en personele bezetting ziet en kan toepassen.

Als leidinggevende sta je er niet alleen voor en kun je altijd rekenen op de steun en advies van je collega’s en het ondersteunende team op kantoor en de andere leidinggevende op de verschillende locaties, waarmee je een eigen overleggroep hebt.  Ook de coördinatoren zullen hierin een goede steun en toeverlaat zijn en is altijd bereidt om mee te denken. Kortom, er is altijd wel iemand aanwezig om gedachten mee te wisselen of je te helpen weloverwogen beslissingen te nemen.

Zie jij je al bij ons werken en helpen om onze antroposofische visie te laten uitblinken?


Hierom wil je bij ons werken:

  • Een boeiende en afwisselende baan op twee inspirerende locaties in Alkmaar en Oudorp die op een kwartier fiets afstand van elkaar te bereiken zijn;
  • Een inspirerende en gedreven teams van professionals om mee samen te werken;
  • Uitdagende functie waarbij een nieuwbouwproject onderdeel wordt van je werkzaamheden
  • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een goede pensioenregeling, een riante reiskostenvergoeding en aanspraak op fietsplan bij ondertekenen van je contract;
  • De mogelijkheid om overuren maandelijks uitbetaald te krijgen;
  • Salaris conform CAO Kinderopvang in schaal 9 leidinggevende A (€3.192– €4.252 bruto/36 uur)Inschaling is afhankelijk van jouw werkervaring;
  • 3% eindejaarsuitkering en 8% vakantiegeld. 
  • Werken in een maatschappelijk betrokken organisatie op een prettige plek in Oudorp en Alkmaar.
  • Reiskosten OV worden volledig vergoed of € 0,21 per kilometer, persoonlijk studiebudget, fietsplan, thuiswerkvergoeding, kerstpakket.
  • Hybride werken (op locatie, thuis of desgewenst in Haarlem op ons kantoor) waarbij je een laptop en telefoon tot je beschikking krijgt.  

Mis deze kans niet & solliciteer direct!
We ontvangen graag een motivatiebrief en cv, maar je mag altijd even bellen om alvast wat vragen te stellen. Neem dan gerust contact op met Jana via J.vandenhooff@devlinderboom-opschool.nl of via WhatsApp of telefoon op 06-36 42 51 88.

De sollicitatie procedure ziet er zo uit:
De sollicitatieprocedure bestaat uit verschillende rondes en begint met een telefoontje van Jana om elkaar wat beter te leren kennen. Waarna we vast en zeker een afspraak op locatie kunnen maken voor een eerste ontmoeting. Bij een positieve uitkomst van beide kanten volgt er een volgende uitnodiging voor een tweede gesprek en ook een dagje meedraaien op de locaties met de interim leidinggevende.

Neem je een kijkje op onze website?

SollicitATIE FORMULIER

Wij respecteren natuurlijk de regels rondom de AVG wetgeving, die terug te vinden zijn in onze Privacy Policy die hieronder te vinden is.

Bedankt voor je sollicitatie!

Een email ter bevestiging is onderweg.